2014. március

Laravel alkalmazás létrehozása és beállítása

A Laravel keretrendszerrel foglalkozó cikksorozat első részében bemutatom egy új alkalmazás létrehozásának teljes folyamatát, amely során kitérek a különböző beállítási lehetőségekre és hasznos csomagokra is.

NetBeans IDE beállítása webfejlesztéshez

Nemrégiben jelent meg a NetBeans IDE 8.0, ami jó alkalom arra, hogy a tavaly megjelent leírást felfrissítsem és kibővítsem újabb konfigurációs lehetőségekkel. A cikk folyamán szó lesz globális és projekt specifikus beállításokról is.

5 hasznos Photoshop plug-in

Az Adobe Extension rendszerének hála rengeteg nem hivatalos kiegészítő közül válogathatunk, ezekből próbáltam meg összeírni azokat, amiket én is használok és ajánlok feltelepíteni minden Photoshoppal dolgozó kollégának.

Yii vs Laravel keretrendszer

Az eddigi bejegyzések nagy része a Yii keretrendszerre épült, mert teljes mértékben megfelelt az elvárt követelményeimnek, sőt néhány esetben túl is szárnyalta azokat. Viszont a tavalyi évben szerettem volna továbblépni és kihasználni a PHP 5.3 újításait, amire sajnos a Yii még nem rendelkezett megfelelő alternatívával.

Megnyitott a Webtuts

Hosszú idő után végre sikerült befejeznem a fejlesztést és üdvözölhetek mindenkit a Webtuts első bejegyzésében. Az elmúlt közel fél évben a weboldal egy teljes újraíráson esett át és sok olyan funkcióval bővítettem ki, ami elősegíti a használatát.