2013. április

A markItUp! szövegszerkesztő integrálása

A markItUp! egy könnyen testreszabható szövegszerkesztő a leírónyelvek használatához, így jó választás a markdown nyelvhez is. Viszont az eszköztár némi bővítésre szorul a teljesebb felhasználói élmény érdekében és készítenünk kell egy beviteli widget osztályt is.

Widget készítés alapjai

A Yii keretrendszer marketingje szerint a legjobb választás Web 2.0 alkalmazásokhoz, amit nagy részben a widget rendszerének köszönhet. Ezzel olyan újrafelhasználható részegységeket készíthetünk, amelyek csökkentik a felhasználói felületek fejlesztési idejét és javítják a kód karbantarthatóságát.

Yii Application Development Cookbook (második kiadás)

A Yii Application Development Cookbook első kiadása még 2011-ben jelent meg, de a napokban a szerző bejelentette az új frissített változatot, mely valószínűleg májustól lesz elérhető papír alapú és eBook formában.

NetBeans IDE beállítása Yii fejlesztéshez

A korábbi fejlesztőkörnyezet kialakításáról szóló cikkem végén utaltam arra, hogy szükséges lesz egy IDE beszerzése és mivel a múlt héten végre a NetBeans IDE is kapott támogatást a Yii keretrendszerhez egy plugin formájában, úgy gondolom jó alternatíva lehet.

Markdown formázás használata

A felhasználók számára könnyen tanulható és az irodai szoftvercsomagokhoz hasonló szövegszerkesztőt ajánlott biztosítani saját tartalmaik szerkesztéséhez. Viszont vannak olyan esetek, amikor kézenfekvőbb lehet egy egyszerűbb leírónyelv alkalmazása.